Joomla 3.2 Templates by FatCow Complaints

 


Alle behandelingen en reparaties zijn vanaf heden op afspraak.

 

Onze openingstijden zijn van:

Maandag tot donderdag tussen 08:30 - 12:30 uur & 13:30 - 17:00 uur
Vrijdag tussen 08:00 & 12:00 uur 

 Voor het maken van een afspraak zijn wij telefonisch bereikbaar op: 040-2852544
 

Geldrop Tandtechniek logo

Zorgzaamheid is een van onze belangrijkste waarden. 
Wij handelen responsief zoals aanbevolen door de overheid om de gezondheid van onze klanten, collega's en partners veilig te stellen

Wees voorzichtig en blijf gezond,
het Geldrop Tandtechniek team.
 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor een gezonde mond.

 

Een gezonde mond is de wens van iedereen. Niet alleen om probleemloos te kunnen eten en drinken. Een gezonde mond ziet er ook prettig uit.

In samenwerking met het Ivoren Kruis bieden wij u hiervoor diverse informatiebrochures aan. Door te klikken op het onderwerp van uw keuze kunt u de gewenste brochure doorbladeren of downloaden in PDF-formaat.

 

Een nieuw kunstgebit  Plaat- of frame prothese  De overkappingsprothese    Kronen en bruggen  Implantaten 

Facings    Mondspoel middelen  Tanden poetsen  Elektrisch poetsen  Ontstoken tandvlees 

Tandenstokers  Ragers  Eten, drinken en een gezond gebit  Verkleurde tanden  Slechte adem  Roken en mond gezondheid 

Tanden bleken  Tandletsel  Tanderosie  Slijtage van het gebit 

 

 

 

Wat is een kroon?

 


Wat is een kroon?
Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies past over een afgeslepen tand of kies. Het kapje zit op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug.

 

 

Waarom wordt een kroon gemaakt?
• Door tandbederf kan een groot deel van de tand of kies verloren zijn gegaan. Er is dan onvoldoende houvast voor een vulling.
• Het uiterlijk kan een reden zijn voor een kroon. Meestal gaat het daarbij om verkleurde en/of slecht gevormde tanden of kiezen die vooraan in de mond staan.
• Tenslotte kan een kroon uitkomst bieden wanneer door een ongelukje een tand of een kies is afgebroken.

 

 

Wat is een brug?
Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dit zijn de afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen, die op de pijlers passen en een brug-tussendeel. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

 

 

Waarom heeft u een brug nodig?
Er zijn verschillende redenen waarom u een brug nodig kunt hebben:
• Om beter te kunnen kauwen.
• Verbetering van het uiterlijk.
• Om te voorkomen dat tanden en kiezen scheef gaan staan en/of gaan uitgroeien.

 

 

Welke soorten bruggen zijn er?

Gewone brug
Bij een gewone brug bevinden zich aan weerszijden van de open ruimte pijlers.

Vrij-eindigende brug
Bij een vrij-eindigende brug bevinden de pijlers zich aan één zijde van de ontbrekende tand of kies.

Etsbrug
Voor een etsbrug hoeft er nauwelijks iets van de gave tanden te worden afgeslepen. Een etsbrug wordt vooral gebruikt ter vervanging van een of twee tanden. De brug wordt d.m.v. metalen bevestigingsplaatjes met een speciaal cement aan de binnenzijde tegen de tanden geplakt. Een etsbrug functioneert meestal als een semi permanente oplossing, bijvoorbeeld in afwachting van implantaten. Een groot voordeel van een etsbrug is dat hij altijd, zonder schade aan te richten, verwijderd kan worden.

 

 

Van welk materiaal zijn kronen en bruggen gemaakt?
Metaal-porselein
Hierbij vormt het metaal (edel,halfedel of onedel) de basis voor de kroon of brug. Omwille van esthetische redenen zit over (een gedeelte van) het metaal een buitenlaag van tandkleurig porselein.
Metaal
Voordeel van dit materiaal is, dat het zeer sterk en slijtvast is. Er wordt meestal een goud- of zilverkleurige goudlegering gebruikt. Vanwege de kleur wordt metaal alleen achter in de mond gebruikt.
Volledig keramisch
Dit materiaal is tandkleurig en ziet er zeer natuurgetrouw uit. Dit wordt meestal gebruikt bij vervanging van de voorste tanden.

 

Waaruit bestaat een behandeling voor een kroon of brug?
De behandeling voor een kroon of brug verloopt in een aantal stappen. Hiervoor zult u tenminste twee keer bij uw tandarts terug moeten komen. Zonodig wordt plaatselijk een verdoving gegeven. Een kroon of een brug wordt niet direct in uw mond gemaakt maar in een tandtechnisch laboratorium. De behandeling in stappen:

Afslijpen van de tand of kies
Allereerst wordt een deel van de tand of kies afgeslepen, totdat er genoeg ruimte is om een kroon of brug te kunnen plaatsen
Afdruk maken
Vervolgens wordt van de hele kaak of het gedeelte waarin zich de afgeslepen kies bevindt, een afdruk gemaakt. Daarvoor brengt de tandarts een afdruklepel met een rubberachtige massa in de mond. In de afdruk die zo ontstaat, wordt later in een tandtechnisch laboratorium gips gegoten. Zo ontstaat een gipsmodel, waarop uw kroon of brug wordt gemaakt.
Beetregistratie
Hiermee wordt bepaald hoe de tanden van de onder- en bovenkaak op elkaar passen. Dit is nodig om te weten hoe hoog de kroon of brug moet worden gemaakt. Hiervoor gebruikt de tandarts een plaatje was of een soortgelijk materiaal. Er wordt ook een afdruk van de tanden in de andere kaak gemaakt.
Kleur bepalen van de kroon of brug
Voor het bepalen van de kleur moet rustig de tijd worden genomen. Uw tandarts kan u hierin adviseren. Uiteindelijk beslist u samen met uw tandarts over de kleur die uw kroon of brug moet hebben. Soms gaat u hiervoor naar het laboratorium, om samen met de tandtechnicus de kleur te bepalen.
Vastzetten van de kroon of brug
Bij de laatste afspraak wordt de kroon of brug gepast en in de mond vastgezet. Aan de binnenzijde van de kroon of brug wordt een snelhardend cement aangebracht. De kroon of brug wordt vervolgens op zijn plaats geschoven en stevig aangedrukt.

 

 

Wat is een stompopbouw?
Als een tand of kies onvoldoende houvast biedt voor een kroon of een brug, moet er eerst een zogenaamde opbouw worden gemaakt. Deze wordt met een kleine stift in het wortelkanaal vastgelijmd. Over deze opbouw kan vervolgens de kroon of brug geplaatst worden

Het onderhoud van uw kroon of brug
De dagelijkse mondhygiëne is bij kronen en bruggen extra belangrijk. Vooral het tandvlees rondom de kroon of de brug moet goed worden schoongehouden. Een kwetsbare plek is de rand van de kroon of brug. Daar kan gemakkelijk tandplak blijven zitten. Deze plak is de oorzaak van gaatjes in de tand of kies langs de rand van uw kroon of brug en van bloedend tandvlees. Dit kunt u voorkomen door de plak langs de rand met een tandenborstel zorgvuldig weg te poetsen en gebruik te maken van bijvoorbeeld tandenstokers, ragertjes en/of flosdraad. Uw tandarts of mondhygiënist kan u daarin adviseren.

Bij onze brochures vind u meer informatie die u hierbij kan helpen.

 

Wat is een implantaat.

 

Veel mensen krijgen na verloop van tijd last van een loszittende prothese.
Dit komt door het slinken van het kaakbot.
Ook een nieuw kunstgebit heeft dan niet genoeg houvast op de kaak.
Implantaten (kunstwortels) kunnen ervoor zorgen dat het kunstgebit vastgeklikt kan worden op de implantaten.
Bovendien wordt het slinken van de kaak door de aanwezigheid van de implantaten sterk afgeremd.

 

 

 

De behandeling door de implantoloog of tandarts in 5 fasen:
1. Onderzoek
Het onderzoek bestaat uit een medisch- en tandheelkundig deel. Dit gebeurt bij de implantoloog of tandarts. Met röntgenfoto´s wordt bepaald of er voldoende bot aanwezig is voor het aanbrengen van de implantaten.

2. Implantatie
Het plaatsen van een implantaat is een kleine operatieve ingreep. Deze ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving.
Er wordt een opening in het tandvlees gemaakt, vervolgens wordt er in het bot een gaatje geboord waar het implantaat precies inpast.
De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal implantaten tussen de 20 en 90 minuten.

3. Ingroeifase
Het vastgroeien van het implantaat duurt ongeveer 6 weken, dit alles hangt af van de kwaliteit van het bot. Tijdens de ingroeifase wordt de genezing regelmatig gecontroleerd.
Eventueel wordt de oude prothese tijdelijk aangepast.

4. Plaatsen van het kunstgebit
Na de ingroeifase wordt een kliksysteem in de implantaten geplaatst. Hierop wordt het nieuwe kunstgebit bevestigd. In dit kunstgebit is een contra-bevestigingsdeel aangebracht.

5. Nazorg
Een goede mondhygiëne en regelmatige controles zijn essentieel voor een lang behoud van de implantaten.
Uitgebreid onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat implantaten, mits goed onderhouden, na tientallen jaren nog uitstekend functioneren




Een implantaat kunt u vergelijken met een “kunstwortel”, welke gezet kan worden op de plaats van een verloren kies of tand.

Over het algemeen zijn deze “kunstwortels” gemaakt van titanium en hebben de vorm van een schroef. Titanium is een materiaal dat door het kaakbot en het omliggende tandvlees wordt geaccepteerd. Wereldwijd hebben miljoenen mensen inmiddels een succesvolle behandeling ondergaan. Het is dus vreemd dat er nog veel mensen rondlopen die problemen hebben met hun huidige gebitsprothese. Kennelijk zijn zij niet op de hoogte van de vele voordelen die een implantaat gedragen voorziening kan bieden.
In hoge uitzonderingen kan het lichaam het implantaat afstoten.

Implantaten kunnen ook voor u de oplossing zijn



Voorbeeld van een implantaat


Voorbeeld bij een patient

 

Reparatie

 


Geldrop Tandtechniek heeft al ruim 30 jaar ervaring in de tandtechniek.
Wij zijn een kleinschalig laboratorium en hebben daarom tijd voor uw persoonlijke wensen in de tandtechniek. 

Geldrop Tandtechniek kent alle technieken voor het vervaardigen van nieuwe gebitsprotheses, zoals uw kunstgebit, frameprothese, kroon- en brugwerk en/of implantaten.


Natuurlijk verzorgen wij ook de reparatie van uw gebitsprothese.
Een reparatie neemt gemiddeld tussen de 2 à 3 uur in beslag.

Dit komt omdat wij, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, een breuk niet gewoon lijmen, dit zou een onbetrouwbaar resultaat opleveren.
Wij verwijderen de volledige breuklijn en persen daar nieuwe kunsthars voor in de plaats, op die manier wordt een "als nieuw" resultaat behaald.


Bel ons voor een vrijblijvende afspraak: 040-2852544